В. „24 часа“, 17.11.2017 г.

България е постигнала значителен прогрес по здравния статус на населението. Това сочат данните от изследванията на Световната здравна организация за България – „Обзор на състоянието на здравеопазването и благосъстоянието на населението“ и „Характеристики на здравеопазването и благосъстоянието на населението“.
Проучването беше представено на 16.11.2017 г. на пресконференция в МЗ.
Анализът на СЗО разкрива какво е състоянието на здравеопазването у нас и на системата като цяло, какво е мястото на пациента в нея и къде се намираме спрямо другите, коментира на пресконференцията проф. Пламен Димитров, зам.-директор на Националния център по обществено здраве и анализи.
Цялата информация можете да прочетете тук

Резултат с изображение за БНР, „Христо Ботев”,БНР, „Христо Ботев”, 18.11.2017 г.

Разговор в студиото на предаването „За здравето” с д-р Румяна Динолова от отдел „Психично здраве” на НЦОЗА.
Цялото предаване можете да чуете тук

NOVA, „Часът на Милен Цветков”, 13.11.2017 г.

Разговор с д-р Владимир Наков от отдел „Психично здраве” на НЦОЗА за нивото на самоубийствата в България, причините, рисковите възрасти.
Цялото предаване можете да гледате тук

БНТ, „Денят започва”, 7.11.2017 г.

Повече зеленчуци и плодове и по-малко сол, захар и брашно ще има в храните в детските градини. Това заяви в „Денят започва” проф. Стефка Петрова от Националния център по обществено здраве и анализи. Очаква се новият сборник с рецепти за хранене в детските градини да бъде одобрен в началото на 2018 година.
Цялото предаване можете да гледате тук

В. „24 часа”, 7.11.2017 г.

Ревизиите на физиологичните норми за хранене са съобразени с препотвърждаването на проучвания, които сочат, че яйцата не са основната причина за висок холестерол, че само част от белтъчините трябва да се набавят от месо, а вносът им от растителни храни, които са богати на влакнини (фибри), дава допълнителни предимства за здравето. Вече се смята за напълно допустимо 1 яйце дневно за здрави хора в активнва възраст и до половин жълтък за тези, които имат смутена липидна обмяна, обясни проф. Веселка Дулева, национален косултант по хранене и диететика и началник на отдел „Храни и хранене” в НЦОЗА.
Цялата информация можете да прочетете тук

в. „24 часа”, 3.11.2017 г.

„Добър знак е, че в първи клас делът на затлъстелите деца вече не расте”, каза проф. Веселка Дулева, началник на отдел „Храни и хранене” в НЦОЗА.
Обнадеждаващото обръщане на тенденцията се дължи на усилията на институциите и медиите да увеличат информираността на родителите и на политиката за здравословно хранене в детските градини и в училищните столове и бюфети, смята проф. Дулева.
Цялата информация можете да прочетете тук

Вие сте тук:Home В медиите