в. "24 часа", 20.01.2018 г.

Затова диетолозите препоръчват в нов сборник за детските градини над 420 рецепти със суперхрани. Какви са рецептите, обяснява пред "24 часа" проф.
Стефка Петрова от НЦОЗА.
Цялата информация можете да прочетете тук

24 часа19.01.2018 г.

Трационните забравени храни хармонично съжителстват с чия, киноа, авокадо, манго, броколи, сала айсберг, зеленчукови смутита. Увеличават се порциите супа и второ за по-големите деца, десертът намалява.
Цялата информация можете да прочетете тук

24 часав. „24 часа”, 12.01.2018 г.

„След 2005 г., когато бяха изготвени предишните препоръки, излязоха много нови данни за потребностите на организма от доста хранителни вещества, включително за някои витамини”, казва проф. Веселка Дулева, началник на отдел „Храни и хранене” в НЦОЗА, в интервю за вестник „24 часа”.
Цялото интервю можете да прочетете тук

24 часаВ. „24 часа”, 9.01.2017 г .

„Много е трудно да се каже какво всъщност представлява психопатията, която е социализирана в някаква степен. Понятието социопат се използва, за да се отразят фини отклонения в социалното поведение. С него може да се обясни например защо един човек е готов без задръжки да подлее вода на колегата си, за да го измести без никакво угризение за неговите незаслужени страдания”, казва в разговор по темата може ли нормален човек да стане убиец доц. Христо Хинков, директор на НЦОЗА.
Цялото интервю можете да прочетете тук

Нова ТВ, Новини, 8.01.2017 г.

Репортаж в централната емисия Новини за начина, по който всеки може да ползва онлайн регистъра на източниците на електромагнитни полета, изграден от НЦОЗА.
Цялата новина можете да гледате тук (27-ма минута)

в. „Форум Медикус”, 25.12.2017 г.

Разговор с Петър Атанасов, началник на отдел „Финансови модели и икономическо прогнозиране” на НЦОЗА, за инициативата за мрежата от политики, базирани на информация – EVIPNet, която е част от Европейската инициатива за здравна информация. Целта на EVIPNet е да направи връзка между професионалистите, които работят в сферата на здравеопазването, гражданското общество и политиците. Защото е установено, че тези категории малко трудно комуникират помежду си.
Цялото интервю можете да прочетете тук

Вие сте тук:Home В медиите