bTV, „Духът на здравето“, 23.02.2017 г.

Разговор за т.нар. игра "син кит" и за какво трябва да внимават родителите. От какво може да боледува душата. Гости в студиото - д-р Захари Зарков и д-р Румяна Динолова от отдел "Психично здраве" на НЦОЗА.
Цялото предаване можете да гледате тук

Bulgaria ON AIR, „Директно“, 22.02.2017 г.

Българите все още не са достатъчно информирани за здравословното хранене.
Хората трябва да внимават какви храни и откъде купуват. Данъчната политика е един от инструментите, с които може да се ограничи предлагането на доказано нездравословни храни и напитки. Разговор в студиото с проф.
Стефка Петрова от отдел "Храни и хранене" в НЦОЗА.
Цялото предаване можете да видите тук

БНТ 2, „Потребителска кошница“, 21.02.2017 г.

Данни, препоръки и коментар по темата за детското тютюнопушене споделя Анина Чилева, гл. експерт в отдел "Детско и младежко здраве" на НЦОЗА.
Цялото предаване можете да видите тук

Нова телевизия, „На кафе“, 21.02.2017 г.

Само 5% от страдащите от чести тревожни разстройства хора са потърсили специализирана помощ. Как да разпознаваме и защо не бива да подценяваме болестите на душата. Разговор в студиото с д-р Румяна Динолова и д-р Владимир Наков от отдел „Психично здраве“ на НЦОЗА.
Цялото предаване можете да видите тук

frognews.bg, 20.02.2017 г.

България е с по-лоши средни показатели по смъртност в Европа. Причините за това са тютюнопушенето, употребата на алкохол, лошата диета и липсата на физическа активност. Те водят до рак, белодробни болести и диабет. Това заяви пред Фрог нюз директорът на Националния център по обществено здраве доц. д-р Христо Хинков.
Цялата информация можете да прочетете тук

БНТ, „Здравето отблизо”, 20.02.2017 г.

За невидимото въздействие на битовата химия и опасните съставки в ежедневните препарати за дома. Разговор с доц. Антон Тачев, началник на отдел „Химични вещества и смеси и материали за контакт с храни” в НЦОЗА.
Цялото интервю можете да видите тук

Вие сте тук:Home В медиите