Международна дейност

 

 

Kоординатор: проф. д-р П. Димитров, дм
тел: (359 2) 8056 420, e- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Официален уебсайт: http://chrodis.eu/

CHRODIS PLUS е 3-годишно съвместно действие (2017 - 2020) в рамките на Третата здравна програма на Европейския съюз, продължение на първото съвместно действие, свързано с хроничните заболявания и остаряването в добро здраве - CHRODIS.
Ръководител на CHRODIS PLUS е Националния институт по обществено здраве „Карлос III“ (ISCIII),който ще координира участниците в съвместното действие  - 45 асоциирани партньори от 21 страни. CHRODIS PLUS цели да подпомогне страните-членки в идентифициране на иновативни политики и стратегии, насочени към хроничните болести и подобряване качеството на живот. Продължавайки работата на CHRODIS, в рамките на CHRODIS PLUS ще се провеждат дискусии на европейско и национално равнище за предложения за действия в областта на промоцията на здравето и първичните здравни грижи, като се предоставят насоки на заинтересовани страни от сектор здравеопазване.
Основният фокус на настоящото съвместно действие е подобряване на грижите за пациентите с хронични заболявания и отстояване на цялостен и интегриран подход към здравето, който да допринесе за намаляване на здравните неравенства и за увеличаване достъпа до здравни услуги.

Прочети още...

Координатори за НЦОЗА:
гл. ас. д-р Владимир Наков, дм, тел: (359 2) 8056214, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
проф. д-р Пламен Димитров, дм, тел: (359 2) 8056420, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Проектът RECOVER-E е финансиран от Европейската комисия по програма „Хоризонт 2020”, по Грантово споразумение 779362 с водещ партньор Институт Тримбос, Нидерландия. В проекта участват България, Северна Македония, Черна гора, Румъния, Хърватска, Холандия, Германия, Испания, Молдова, както и Европейската психиатрична асоциация и Европейската психологична асоциация. Водещ партньор е Институт Тримбос, Нидерландия.

повече информация

    

Kоординатор: проф. д-р П. Димитров,дм
тел: (359 2) 8056 420,  e- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Съвместното действие в рамките на Иновативното партньорство за действия срещу рака (iPAAC) стартира на 1 април 2018 година и ще продължи три години. IPAACJAсе финансира чрез Третата здравна програма на Европейския съюз (2014-2020година). Съвместното действие е координирано от Националния институт по обществено здраве в Словения (NIJZ), като обединява 44 партньори от 24 европейски страни.

повече информация

Kоординатор: проф. д-р П. Димитров,дм
тел: (359 2) 8056 420,  e- mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

През 2018 г. стартира новото Европейско съвместно действие за здравни неравенства (JAHEE – Joint Action on Health Equity in Europe) в рамките на Третата здравна програма на ЕС за периода 2014-2020 г.
В JAHEE се включват общо 25 европейски държави: Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Литва, Обединеното кралство, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия, Швеция, Босна и Херцеговина, Норвегия и Сърбия. 22 от тях са членки на ЕС.

повече информация

Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве"

Ръководител на проекта: доц. д-р Христо Хинков, дм
тел.: (359 2) 80 56 444, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Зам.ръководител на проекта: д-р Захари Зарков тел.: (359 2) 80 56 214, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Програма BG07 "Инициативи за обществено здраве"

Ръководител на Проекта: проф. Мишел Израел, дм
тел.:(359 2) 8056 353,  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

повече информация

Вие сте тук:Home Международна дейност