Проф. д‑р Пламен Димитров, дм е заместник директор на Националния център по обществено здраве и анализи и директор на дирекция „Промоция на здраве и превенция на болестите“. Завършва висше образование по медицина през 1988 г. През 2001 г. придобива магистърска степен по епидемиология в Мичиганския щатски университет, САЩ, а през 2011 г. завършва магистратура по обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицински университет-София. През 2004 г. защитава дисертационен труд по научната специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“. От 2008 г. е доцент, а от 2013 г. е професор по „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“.  Има две медицински специалности - „Социална медицина и здравен мениджмънт“ и „Хигиена“.
Професионалните му интереси са в областта на здравната политика и здравния мениджмънт, социалната медицина, промоцията на здравето и превенцията на болестите, хроничните незаразни болести, епидемиологията и биостатистиката, оценката на здравните технологии, социалните детерминанти на здравето. Ръководител на проекти и програми на Европейския съюз и на Световната здравна организация. Автор и съавтор на над 150 научни публикации - статии, монографии, ръководства и учебници.
Председател е на Експертния съвет по медицинската специалност „Социална медицина и здравен мениджмънт“ към Министъра на здравеопазването.

проф. д-р Пламен Димитров, дм

тел. 02 8056 420, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Вие сте тук:Home Ръководство Заместник директор